Полуфиналите от тазгодишната АТР 500 надпревара в Астана противопоставят четирима

...
 Полуфиналите от тазгодишната АТР 500 надпревара в Астана противопоставят четирима
Коментари Харесай

В първокласен трилър: Циципас изкова обрат над Рубльов и ще спори за трофея в Астана!

 

Полуфиналите от тазгодишната АТР 500 конкуренция в Астана опълчват четирима представители на международния топ 10. В първия от тях един против различен излязоха Стефанос Циципас и Андрей Рубльов, които предложиха на феновете тенис от най-висока проба, само че в последна сметка победител от конфликта излезе гъркът, който не започва по най-хубавия метод, само че след това откри ритъма си на игра и съумя да реализира поврат, приключил с 4:6 6:4 6:3 за малко над 2 часа престой на корта. Така той си подпечата билета за конфликта за трофея в Казахстан, където ще премери сили с спечелилия от мача сред Новак Джокович и Даниил Медведев.

Откриващата част протече под цялостния надзор на руснака, който бе съвсем непогрешим от всяка точка на корта и постановяваше извънредно високо равнище на игра, което изглеждаше недостижимо за международния №6. Рубльов пласираше ударите си наоколо до линиите, предизвиквайки непрестанни неточности от отсрещната страна, които му осигуриха пробив още в първия вероятен миг. Той не отпусна хватката си до самия завършек на сета, като с помощта на солидния си сервис получаваше ранно предимство в разиграванията, което му оказа помощ да опази пробива си преднина до самия завършек на сета.

Във втората част Циципас доста стабилизира представянето си и все по-често можехме да го виждаме да подхваща контраатаки, завършващи с безапелационно воле. Той миксираше играта със сечени бекхенди, с които сполучливо разрушаваше ритъма на съперника, и по този начин паритетът остана недокоснат до 4:4. В десетия гейм обаче Рубльов позволи серия от непредизвикани неточности, донесли брейк в последния вероятен миг за гърка, с който той изравни общия резултат.

Двамата бяха запазили най-хубавото от себе си за финалния сет, където станахме очевидци на обилие от първокласни разигравания. Процентът на вкаран първи сервис на руснака обаче спадна фрапантно, което позволяваше на международния №6 да взима самодейността още с ретура на второ противниково подаване и по този начин да приключи точката в своя изгода. Макар в петия гейм Циципас да бе изправен пред два брейкбола, то тогава началният му удар пристигна на помощ и заплахата бе избегната, а само три гейма по-късно той на собствен ред осъществя пробив, с който предреши крайния си триумф.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР